Fredagspallen 2018

Foto taget av Jonna Kristensson

 

 

Vad händer när en grupp i HeTS improviserar fram en helt egen pjäs och framställer sitt eget manus?
Det händer mycket kan vi berätta..

Gruppen har sedan februari 2018 under handledning arbetat fram en komisk pjäs med satiriska inslag som kom att bli kallad för Fredagspallen. Med stor rikedom på fantasi kommer vi att bjuda på en föreställning likt inget annat ni har sett hos oss. På grund av att detta är första gången i HeTS historia som ett sådant här projekt har gjorts, kommer biljettpriset ligga på 100 lappen för att i största möjliga mån låta alla ha råd till att se på detta spektakel! Ni kan förvänta er ordvitsar, medvetna B inslag och utmaningar för vad man får lov att prata om.

Handling

Hur rubbat kan det bli?

Inne på den psykiatriska kliniken Psykbryt finner vi några intressanta karaktärer..

Karl har ett behov av att göra sin fader stolt genom att rädda deras familjenamn på IKEA. Vilket endast kan ske med den första IKEA prototypen – pallen som kom att kallas för Bengtsson. Pallen som aldrig lanserades. Men det hela är inte så enkelt…
Lord-Näbb behöver IKEA pallen för att kunna ta över ett annat möbelföretag – JYSK.
PsykoPatrik har länge jobbat som psykolog och har länge haft en rå hemlighet. En hemlighet som riskerar att förstöra hela hans karriär och familjeliv om det läcks ut till allmänheten.
Asbestkanin
är en ryss som genom ett grovt missförstånd gällande en misshandel är dömd till både nykterhet och regelbunden terapibehandling.
Olof har en enda önskan – att ha råd till en ny mikro, och blir illa tvungen till att bli drogförsäljare för att lyckas.
Något som många i dagens samhälle tvingas göra för att överleva överhuvudtaget.
Detta är något som tant Inger-Fära bara måste undersöka!

Historien kommer att inledas med finländaren Olof utanför terapikliniken som spelas av Sam Rönnlund, där kommer han att stöta på fru Inger-Fära, spelat av Erika Blad. Därefter kommer vi att få möta diverse andra spännande karaktärer, Psykopatrik spelas av Isak Evander, Mormor och Lordnäbb spelas av David Kristiansson, Karl kommer att spelas av James Hallberg och Asbestkanin spelas av Arthur Marklén. Huvudkaraktären i pjäsen är pallen Bengt Bengtsson från IKEA, en specialutgåva av högt värde..

 

Speltid: 1h
Genre: Komedi
Målgrupp: Vuxna, ungdomar och barn finner pjäsen underhållande.

OBS!

Personer med känslighet för normbrytande beteende varnas! Vi kommer att utmana normer och avslöja bisarra men dock verkliga sanningar.